Protest u Beogradu počeće u 18.00 na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Okupljenima će se obratiti samostalna poslanica Marinika Tepić i Marija Lukić bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke koga su ona i još nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

Posle održanih govora okupljeni će krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Okupljeni gradjani će se kretati Uzun Mirkovom, Pariskom ulicom, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinovom, Brankovom, Terazijskim tunelom, Svetogorskom, Takovskom, do Trga Nikole Pašića.

Organizatori su najavili da je tema ovonedeljnog protesta u Beogradu “Ulicama laži Aleksandra Vučića” kao i da su u skladu sa tim pripremili 100.000 nalepnica sa “lažima” predsednika države, koje će građani lepiti ulicama kojima se bude prolazilo tokom protestne šetnje.

Organizatori su zamolili učesnike protesta da nalepnice ne lepe na automobile i izloge radnji.

“Privatna svojina naših sugrađana nama nije meta. Meta su nam ulice koje su uzurpirali pripadnici diktatorskog režima, i u skladu s tim mi ćemo im, kao i do sada, odgovoriti!”, naveli su organizatori.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, medju kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac.loading...