VELIČANSTVENA NOĆ MUZIKE: Prvi put u Beogradu, koncert filharmonije POD VEDRIM NEBOM

Noć muzike
Promo

Besplatni koncert filharmonije pod otvorenim nebom, „Noć muzike“, održaće se u petak, 26. avgusta, sa početkom u 20.30 časova na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu, stadionu Tašmajdan.

 

Kulturni događaj godine biće pravi muzički spektakl sa 80 mladih, vrhunskih izvođača Regionalne dečje filharmonije, čime će Beograd još jednom stati rame uz rame sa mnogim svetskim metropolama poput Beča, Londona, Berlina i Njujorka.

Na repertoaru koncerta naći će se aranžmani nezaboravnih kompozicija iz poznatih filmskih ostvarenja poput „Lovca na jelene“, „Ratova zvezda”, „Rokija” i „Pirata sa Kariba”, a očaravajuća energija mladih muzičara iz celog regiona na originalan način upoznaće posetioce sa svetom klasične muzike.

Orkestar će biti predvođen dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, jednog od najblistavijih dirigentskih imena koja su se pojavila na jugoslovenskom prostoru krajem 20. veka.

Organizatori događaja pod zvezdanim nebom naglasili su da im je želja da Noć muzike postane tradicionalna manifestacija i još jedan od simbola leta u Beogradu. Takođe, važno je istaći da je ulaz na koncert potpuno besplatan i neće biti podele karata, niti rezervacije, pa se apeluje da svi posetioci dođu bar pola sata ranije kako bi na vreme zauzeli svoja mesta.loading...