VELIKA AKCIJA VBA: Zaplenjeno ORUŽJE na jugu Srbije, namenjeno za sukobe u Makedoniji!

oružje
foter

Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koje je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju.

 

Kako piše “Blic”, pretpostavlja se da je oružje bilo namenjeno stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskh partija , čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM.

Prema izvorima bliskim VBA, prošle nedelje je zaplenjeno nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi, koje su pripadnici VBA otkrili u blizini Preševa i Bujanovca, dok su jedan strani državljanin i dva državljanina Srbije albanske nacionalnosti pokušavali da ih ilegalnim kanalima prebace u Makedoniju.

– Reč je o velikom tovaru oružja koje je očigledno bilo namenjeno za upotrebu ako dođe do rasplamsavanja sukoba u Makedoniji ili možda upravo da bi se izazvali incidenti –navodi izvor Blica.

Navodno je pešadijsko naoružanje trebalo da posluži čak i za eventualno preuzimanje vlasti.

Izvor kaže da je ova akcija bila sastavni deo aktivnosti VBA ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednosti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najviši nivo.

Akcija je obavljena u najvećoj tajnosti ali su o njoj obavešteni načelnik VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor Blica, procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom.

O toku i realizaciji akcije i svim aktivnostima obaveštene su i nadležne makedonske službe.

– Istovremeno VBA je primetila i pojačano kretnje pripadnika albanske nacionalne manjine sa područja Preševa i Bujanovca prema Makedoniji prethodnih dana. Slično je i sa Albancima sa Kosova i to pre svega onima koji su poznati kao nekadašnji pripadnici OVK – kaže sagovornik Blica.loading...