VELIKA ANKETA pokazala šta Rusi ZAISTA misle o Putinu

Putin
Beta

Skoro dve trećine anketiranih Rusa želi da Vladimir Putin bude predsednik u još jednom mandatu, pokazuje ispitivanje centra Levada.

 

Sa trećim Putinovim mandatom slaže se 65 odsto anketiranih, dok je pre godinu dana na to pitanje potvrdno odgovorilo 57 odsto učesnika istraživanja.

Manje od četvrtine građana Rusije, 22 odsto, želi da za dve godine predsednik Rusije bude druga osoba.

Pre godinu dana takvo mišljenje imalo je 25 odsto anketiranih.

Na pitanje o pozitivnim osobinama Putina, anketirani ističu njegovo iskustvo na političkoj sceni – 33 odsto, 31 odsto govori o aktivnoj poziciji lidera države, a četvrtina građana – 25 odsto smatra da predsednik brani interese zemlje.

Iskazujući odnos prema predsedniku, 30 odsto pokazalo je simpatije prema njemu, osam odsto je oduševljeno njim, 15 odsto ima neutralan stav, dok četiri odsto anketiranih ima neprijatne asocijacije u vezi sa Putinom.

“MA, KAKAV BBC”

U anketi je postavljeno pitanje o filmu BBC-ja u kome je prikazano navodno lično bogatstvo Putina.

Više od polovine anketiranih – 68 odsto nije čulo ništa o tom filmu, 29 odsto njih je čitalo o filmu i čulo za njega, ali ga sami nisu videli, a samo tri odsto je videlo taj film.

Po mišljenju 32 odsto anketiranih, koji “poznaju rad engleskih novinara”, taj film je “neprijateljska propaganda protiv Rusije”, a 22 odsto njih pretpostavlja da je to “kleveta koja je usmerena protiv Putina lično”.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je taj film “čista izmišljotina i kleveta koja nema nikakvih argumenata.”

Anketa je sprovedena od 11. do 14. marta ove godine na uzorku od 1.600 ljudi u 48 regiona Rusije.