“VELIKA ČAST ZA SRBIJU“: Putin je “rezervisao“ svoj dolazak, a evo šta se OČEKUJE od ove važne posete

Vučić je rekao da je poseta ruskog predsednika velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Putin
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Vučić se danas sastao s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom koji je potvrdio da je Putin prihvatio poziv, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

PISMO PUTINU O KOME BRUJI SRBIJA: Šta piše u dokumentu kome se “preti Vučiću”?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas da mu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio da će Putin na jesen posetiti Srbiju.

Čepurin je na sastanku s Vučićem zahvalio predsedniku Srbije na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je poseta Putina izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja.

Očekuje se da tokom Putinove posete bude potpisano više sporazuma koji bi omogućili unapređenje saradnje dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Vučić i Čepurin su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištine. Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na organizaciji koncerta ansambla Aleksandrov i preneo da su članovi ansambla oduševljeni pažnjom kojom su dočekani u Srbiji.

Ambasador je čestitao Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, dok je predsednik Srbije čestitao Rusiji na dobroj organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu.