VELIKA POBEDA SRPSKE DIPLOMATIJE: Srbija napravila korak napred, Kosovo korak nazad

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Čileu da povlačenje aplikacije Prištine za članstvo u Interpolu predstavlja veliku pobedu Srbije i medjunarodnog prava.

Kosovo je Srbija
Wikipedia/Kolaž

– Zahvaljujući tome što je najveći broj država članica Generalne skupštine Interpola doneo odluku da ne podrži aplikaciju prištinskih institucija, zahtev Prištine da bude deo Interpola povučen je neposredno pred sednicu Generalne skupštine – rekao je Stefanović, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu.

Stefanović je istakao da je ovo značajna diplomatska pobeda Srbije, ali i pobeda medjunarodnog prava, policije i svih onih država koje su govorile u prilog tome da se ne sme dozvoliti politizacija Interpola.

On je zahvalio ljudima iz srpskog tima, iz ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova, Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i svima onima koji su “u prethodnih godinu dana neumorno radili i pomogli da imamo ovakav ishod”.

Takodje, Stefanović je zahvalio i svim državama koje su “zajedno sa Srbijom bile pri stavu zaštite medjunarodnog prava i onima koje su zajedno sa nama lobirale da rezultat bude ovakav”.

– Hvala gradjanima Srbije koji su nas podržali i koji su verovali u našu delegaciju. Hvala svima koji su pružili podršku i koji su doveli do toga da rezultat bude sjajan za našu zemlju. Ovo je veliki dan za pobedu medjunarodnog prava i veliki dan za Republiku Srbiju – istakao je Stefanović.