VELIKA ŠANSA ZA TURIZAM: Šta to BEOGRAD IMA što nema nijedan grad u Evropi?

Ova godina je velika šansa za domaći turizam i treba našim građanima da ponudimo usluge i sadržaje koji će ih privući da svoj odmor provedu u svojoj zemlji, rekao je za RTS direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Beograd
Pixabay.com

Turizam je društvena pojava i on cveta ili pati u skladu sa onim što se dešava i u našoj zemlji i u svetu, rekao je Miodrag Popović gostujući u Jutarnjem programu.

“Mi očekujemo da će ove godine domaći turizam procvetati, malo manja šansa je za Beograd jer je udeo stranaca 84 odsto u ostvarenim noćenjima prošle godine u glavnom gradu. Beograd neće moći u potpunosti da nadoknadi ono što je izgubljeno ali je bitno da očuvamo radna mesta i zadržimo sve kapacite i usluge kako bi se što pre vratili na pređašnje stanje”, rekao je Popović.

Glavni grad je i u prva dva meseca ove godine zabeležio tendenciju rasta broja noćenja za 30 odsto, rekao je Popović.

“Predsednik i Vlada su uspeli da ostvare dogovor sa susednim zemljama tako da očekujemo i goste iz regiona jer za evropske zemlje još nemamo jasnu sliku kada je reč o otvaranju granica. Što se domaćih gostiju tiče, niže kategorije smeštaja mogu računati na posećenost kao i pružaoci registrovanog privatnog smeštaja”, objasnio je direktor TO Beograd.

Ono što je bitno je i sadržaj koji će Beograd ponuditi.

“Imate razgledanje grada autobusom, uskoro i rekama, imamo zološki vrt, jedini u Evropi koji se nalazi u centru grada uz Beogradsku tvrđavu”, nabraja popović.

Direktor Turističke organizacije Beograda kaže da i naše građane interesuje isto što i strane. I oni žele da posete muzeje, Kalemgdan, a tokom leta pored bioskopa biće organizovane i pozorišne predstave na otvorenom, a vraćaće se i sadržaji koji trenutno zbog mera distance nisu mogući.

“Posetite svoju zemlju Srbiju, Beograd a mi smo tu da pomognemo da se naši građani odluče za neki od sadržaja i usluga kako bi svoj odmor proveli u zemlji”, poručio je Popović.