VELIKA TRAGEDIJA: Na putu Kraljevo – Čačak poginuo srpski sportista

Hronika
Dnevno.rs

Stefan Milanović (26), golman reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih u futsalu, poginuo je u udesu na putu Kraljevo - Čačak.

 

Stefanov mlađi brat Nemanja (23) ozbiljno je povređen u nesreći i još uvek se nalazi u čačanskoj bolnici.

 
U „golfu“ koji je vozio Stefan, nalazila su se još dvojica gluvonemih sportista iz Kruševca, Aleksa Aleksić i Miroslav Ćalić, koji su pretrpeli lakše povrede. Četvorica momaka su putovala u Čačak na turnir u rukometu i odbojci.

Stefan je bio izuzetan sportista i juče je trebalo da s reprezentacijom Srbije otputuje u Španiju na Prvenstvo Evrope u futsalu.

U porodici Milanović i Organizaciji gluvih i nagluvih u Kruševcu su šokirani tragedijom mladih sportista.

– Ovo je užasna nesreća! Stefan je u našoj organizaciji bio praktično od rođenja kao i Nemanja. Njihovi roditelji, Radomir i Mira, takođe su gluvonemi. Majka je u šoku. Zbog nje je dvaput dolazila Hitna pomoć a i juče smo je vodili kod lekara. Nemanja još uvek ne zna da mu je brat poginuo – slomljenog glasa priča Ivana Đorđević Filipović, sekretar Udruženja, piše Blic.

U porodici Milanović niko nije radio. Pokojni Stefan je završio za autolimara. Mlađi brat Nemanja je pre nekoliko sedmica dao otkaz kako bi mogao da se pripremi za Prvenstvo Evrope.

Braća su obožavala sport. Pored futsala i rukometa bili su aktivni i u drugim sportskim disciplinama. Na turnir u Čačak su krenuli da bi se družili sa prijateljima ali i da bi se Stefan video sa devojkom iz Beograda.

U prostorijama Organizacije gluvih i nagluvih, na stolu, Stefanove fotografije i neki od brojnih pehara koje je osvojio.

– Bio je veseo mladić, uvek raspoložen za akciju! Živ, prepun energije, radostan, što bi rekli „žiška momak“. Bio je jako ponosan na svoj status reprezentativca i na to što će igrati na Prvenstvu Evrope – pričaju Stefanovi poznanici.

Stefan Milanović biće sahranjen u utorak, u 13 sati, na Novom groblju u Kruševcu.