VELIKA ZAPLENA NOVCA NA GRANICI: Carinici šokirani postupkom majke i sina

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

printscreen/youtube.com/PI Kanal

Carinici su danas na izlazu graničnog prelaza Gradina u saradnji sa policijom zaplenili 53.500 evra koje su pokušali da prokrijumčare majka i sin iz Austrije.

Prekršaj je otkriven kad je na red za kontrolu pristigao “folksvagen amarok” austrijskih registarskih oznaka, kojim su majka i sin, austrijski državljani turske nacionalnosti, putovali ka svojoj matičnoj zemlji.

Upitani da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra.

Međutim, najpre je u ličnoj torbici sina (33) pronađeno 23.500 evra, a potom i u postavi ranca njegove majke (60) bilo otkriveno još 20.000. Carinici su najpre napipali svežanj novčanica ispod postave na dnu njenog ranca, nakon čega ga je putnica sama izvadila, pošto je prethodno rašila postavu u koju je zašila novac.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije)

To ni približno nije bilo sve. Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.