N. R. i D. K uhapšeni su, nakon što je policija u prostorijama koje ove osobe koriste, u selu Brodac kod Bijeljine, pronašla plantažu s preko 67 kilograma marihuane.

 

Naime, kako se navodi iz PU Bijeljina, prilikom pretresanja pronađena je plantaža sa zasadom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu sa 58 sadnica čija težina iznosi 67 kilograma, kao i  oko dva kilograma zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

 
Pronađeni su i predmeti koji se dovode u vezi sa izvršenjem krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga – digitalna vaga za precizno merenje, metalna drobilica, te  veći broj ostataka od iskorištenog džointa sa tragovima biljne materije koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu. Pretresanjem prostorija pronađen je i oduzet  jedan pištolj marke “glok” i municija – dodaju.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenima. Po kompletiranju premeta i završenim istražnim merama i radnjama protiv lica N. R. i D. K. sledi izveštaj nadleženom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.loading...