VELIKE GUŽVE NA PUTEVIMA U SRBIJI: Najviše se čeka na Horgošu i Batrovcima, a ovo su alternativni granični prelazi!

Vozači u Srbiji danas treba da budu spremni na višesatna čekanja na graničnim prelazima kao i na duža zadržavanja na naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

granični prelaz
print screen/youtube.com/RTV Yu Eco

Prema podacima granične policije, najduže se čeka na prelazima Batrovci i Horgoš, pa se preporučuje korišćenje manjih prelaza.

Špic letnje turističke sezone kao i vikend uslovili su duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, a najduže kolone su na Batrovcima gde se čeka tri sati na izlazu iz Srbije.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije, da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila uslovljava duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Batrovcima sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su višesatna, a kolone duge.

Treba koristiti prelaze Šid, Bačku Palanku, Sot, Bogojevo i Bezdan.

Zadržavanja na Horgošu na izlazu iz Srbije su oko sat vremena. Osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manjim graničnim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš2, a na kojima je radno vreme od 7-19 časova, pa treba koristiti Kelebiju ili Bački Breg.

Zadržavanja do 20 minuta su trenutno na ulazu u Srbiju na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, koliko se beleži i na Špiljanima.

Na prelazima sa Bugarskom zadržavanja su trenutno oko 40 minuta, a na Preševu nema dužih zadržavanja, javlja RTS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.