VELIKI APLAUZ ZA BANETA: Glumac osvojio prestižnu nagradu

Glumac Branislav Trifunović je ovogodišnji dobitnik nagrade "Pravi muškarac" čiji su dobitnici "modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake".

printscreen/youtube.com/N1

Omladinska organizacija “Centar E8” koja dodeljuje tu godišnju nagradu, najavila je da će je dobitniku uručiti sutra, u utorak, na “Medjunarodni dan muškaraca” 19. novembar.

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se “svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja“.

Odluku o dobitniku doneo je žiri u kojem su bili Marko Somborac, Saša Janković, Marko Šelić – Marčelo, Zoran Kesić i Renato Grbić – prethodni dobitnici te nagrade.

Žiri je ocenio da je Trifunović tokom umetničkog i kulturnog rada “pokazao da je posvećen borac za ljudska prava, slobodu govora i mišljenja, a istovremeno oštar i glasan protivnik svakog oblika nasilja”.

Muškarci, kao društveni akteri, očevi, prijatelji, donosioci odluka, treba da imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu uzor budućim generacijama mladih muškaraca – piše u saopštenju o dodeli nagrade.