VELIKI DAN ZA SRBIJU OD POČETKA EPIDEMIJE: Novozaraženih 125, a NIJEDAN preminuli

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 36 pacijenata.

Pixabay.com/Kolaž

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji testirano je 8.836 osoba, njih 125 bilo je pozitivno, dok nismo imali preminulih! Poslednji put dan bez smrtnih slučajeva imali smo 24. juna.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 36 pacijenata.

U Republici Srbiji do 15 časova 27. avgusta 2020. godine registrovano je ukupno 31.099 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 8.836 osoba.

Do 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirane su ukupno 904.443 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Ukupan broj preminulih je 707.

Zbog straha da virus ne bude “uvezen” iz okolnih zemalja, u kojima se na letovanju nalazi popriličan broj srpskih turista, odlučeno je da se putnicima na granicama meri temperatura, a da svi sumnjivi odmah budu poslati u kovid ambulante.

Ovo, međutim, ne znači da se odustalo od uvođenja obaveznog PCR testa ili karantina za naše povratnike iz inostranstva.loading...