VELIKI JUBILEJ: Novi album “Kelta” za 25. rođendan benda! (VIDEO)

Ortodoks kelts
print screen/you tube.com/Orthodox Celts Official

Beogradska grupa "Orthodox Celts" ove godine obeležava 25 godina rada, a upravo je objavila šesti po redu studijski album pod nazivom „Many Mouths Shut“.

 

Producent albuma je Dejan Lalić, a bend je nedavno pokrenuo sopstveni label “O’Celts Records” preko kojeg je novi album i objavljen.

 
Album „Many Mouths Shut“ donosi 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih i sedam autorskih pesama. Posebno je interesantan omot albuma koji je delo velikog Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača.

– Ovaj album je jedinstven po mnogo čemu, dolazi u godini u kojoj imamo dosta razloga za slavlje, ali ništa od svega toga ne može da se uporedi sa činjenicom da je ovo pravi Orthodox Celts album u punom smislu tih reči. Tu prvenstveno mislim na to da smo sami uradili gotovo sve i da smo ovo mi danas, sada i ovde, od prvog do poslednjeg tona, od prvog do poslednjeg stiha. Posebnu zahvalnost dugujemo našim fanovima i prijateljima koji su iz prvih redova na koncertima uskočili u studio i zajedno sa nama horski otpevali prateće vokale – objašnjava frontmen Aca Seltik.

U saradnji sa Unom Isailović urađen je i prvi animirani video spot za pesmu „I Wish You The Very Worst”, kao uvod u koncertnu promociju albuma na Dan svetog Patrika, 17. marta u Velikoj sali Doma omladine.

Ulaznice za koncert će biti u prodaji od ponedeljka, 6. februara.