VELIKI PODSTICAJ ZA MLADE: Zbog porasta broja novoinficiranih KORONOM država sprema NAGRADNU IGRU za vakcinisane

Država najavljuje novi paket mera za stimulacuju vakcinisanja.

Pixabay.com

U Srbiji je od početka epidemije registrovano ukupno 719.006 potvrđenih slučajeva kovida 19. Do sada je testirano 4.572.957 osoba. Preminulo je 7.088 osoba. U zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama leči se 311 osoba, a na respiratorima je 7 pacijenata, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Jedan pozitivan među 247 testiranih u Pčinjskom okrugu

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na koronavirus testirano je 247 uzoraka iz Pčinjskog okruga. Od tog broja jedan je pozitivan na koronavirus. Novooboleli pacijent je iz Vranja.

U kovid ambulanti ATD u Vranju obavljeno je 30 pregleda, od kojih je 19 prvih. Antigenski testovi urađeni su kod 27 pacijenata i svi su bili negativni.

Broj brzih testova je 7, a urađen je i jedan pi-si-ar.

U kovid bolnicu Zdravstvenog centra, tokom jučerašnjeg dana, primljen je jedan pacijent.

Sada su dva pacijenta hospitalizovana, oba imaju bronhopneumoniju, a jedan je na kiseoniku.

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 189 osoba, od 9.786 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminule 4 osobe.

Epidemijska situcija u zemlji još je stabilna, ali brojevi rastu u Rasinskom, Pomoravskom okrugu i u prestonici. Vakcinacija ide malo bolje, ali i dalje nije zadovoljavajuća. Država najavljuje novi paket mera za stimulacuju vakcinisanja.

Od početka ovog meseca i u Paraćinu beleže dvostruko više zaraženih nego u čitavom junu.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da je u pripremi ozbiljna kampanja u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri gde će vakcinisani protiv koronavirusa imati ozbiljne nagrade.

To je jedini način da pokažemo da Vlada zaista promoviše vakcinisanje“, rekla je Obradovićeva novinarima u Aranđelovcu, gde je obišla punkt za vakcinaciju u centralnoj zgradi Doma zdravlja.