Veliki povratak proleća: Danas sunčano i osetno toplije

Proleće
VinothChandar / Foter / CC BY

U Srbiji jutro sveže, u dolinama i kotlinama i maglovito, tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 20 do 25°C.

 

U sredu pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Posle podne na jugu Srbije jači razvoj oblačnosti i samo pomegde ređa pojava pljuskova.

U četvrtak prolazno naoblačenje, posle podne i uveče sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, temperatura u manjem padu. U petak pretežno sunčano i svežije, maksimalna temperatura oko 20°C. U subotu sunčano i toplo.

U Beogradu danas pretežno sunčano i osetno toplije. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 24°C.

U sredu pretežno sunčano i još toplije, maksimalna temperatura do 27°C. U četvrtak prolazno naoblačenje, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U petak pretežno sunčano i svežije, maksimalna temperatura oko 20°C. U subotu sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 12.04.2016.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, a naročit oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.