VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Sutra na ulice izlaze zaposleni u JAVNIM SLUŽBAMA!

Vlada Srbije
Wikipedia

Više sindikata zaposlenih u javnim delatnostima, najviše u prosveti, sutra će protestovati ispred Vlade Srbije jer su nezadovoljni predloženim izmenama Zаkonа o zaposlenima u javnim službama.

 

Protest ispred Vlade zakazan je u podne, a predviđen je i štrajk o kojem će svaka sindikalna jedinica pojedinačno odlučivati.

Najavljeno je da će na protestu biti članovi Sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikаta rаdnikа u prosveti Srbije, Unije sindikаtа prosvetnih rаdnikа Srbije, Sindikаta visokog obrаzovаnjа Srbije, Konferencije slobodnih sindikаtа Srbije, Novog sindikata zdravstva i Granskog sindikata prosvetnih radnika “Nezаvisnost”.

Protestnom akcijom ”Javne službe – javno dobro. Odbranimo javno dobro!” sindikati traže povlačenje predloženih izmena Zakona o zaposlenima u javnim službama jer smatraju da bi novim propisima bila ugrožena njihova radna prava.

Vlada predlaže, kako su ukazali sindikati radnika u javnim delatnostima, da zaposleni koji primaju platu iz budžeta mogu biti raspoređeni mimo svoje volje na druge poslove, na poslove druge vrste i drugog nivoa obrazovanja, u drugo mesto rada do 50 kilometara udaljenosti, a po potrebi i dalje.