UŽAS U ATINI: Ulice prepune blata i otpada, IMA STRADALIH! (VIDEO)

Atina
Beta

Bujične poplave na zapadnoj periferiji grčke prestonice Atine pretvorile su puteve u mutne brzake pune blata i šuta. Najmanje sedam osoba je poginulo, a poplavljeni su domovi i poslovne prostorije.

 

Navodi se da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svom domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno telo nastradalog muškarca.

AP navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode posle velikog nevremena.

 

Navodi se da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim delovima auto-puta Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na auto-putu posle nailaska bujice.

ANA je prethodno prenela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi je ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.