Glumici Nataši Ninković danas je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena nagrada "Žanka Stokić" za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti.

 

Obrazlažući odluku, predsednica žirija Milena Dravić je rekla da je na sceni Narodnog pozorišta utisnuta duša Žanke Stokić i da svaka glumica teži da u svojoj igri dostigne visoke standarde, etiku i estetiku, a Nataša je svojim radom to dostigla.

Rediteljka Snežana Trišić je kazala da je Nataša spada u najintrigantnije glumice sa kojom je radila, kao i da je ona u njenim predstavama odigrala uloge od fabričke radnice do kraljice.

Glumica Danijela Mihajlović je izjavila da su jako retke glumice koje su za 25 godina karijere prisutne i na pozorištu, filmu i seriji.

– Za nju je gluma utočište u kojem diše punim plućima. Nekad mi se čini kao da joj život zavisi od toga i zato je posebna i dostojna ove nagrade – istakla je Mihajlović.

Glumica Svetlana Bojković je rekla da “Nataša poseduje veliki glumački dar, radoznalost, sjajnu energiju, perfekcionizam, hrabrost, a uz to je i jako lepa” .

Glumac Miodrag Krstović je kazao da je Nataša pametna i darovita koleginica sa kojom je radio.

– Ima veliki glumački dar, ali ima i dar da bude veliki partner, kada igram sa njom ja sam uvek bolji – izjavio je on.

Nataša Ninković je prilikom uručenja rekla da joj to što danas drži nagradu “Žanka Stokić” pokazuje da ima smisla to što radi.

– Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se onoliko tresu, a ja se danas tako osećam. Tresem se, plakala bih i zahvalila bih se svima sa kojima sam delila i najmanje glumačke trenutke i na sceni i ispred kamere i iza nje – kazala je Ninković.

Priznanje za najbolje žensko glumačko ostvarenje sastoji se od novčanog iznosa, plakete i statue vajara Milivoja Bogosavljevića.

Dodeli nagrade prisustvovali su izmedju ostalih i glumci Dara Džokić, Milica Mihajlović, Nebojša Milovanović, Tamara Krcunović, Vesna Trivalić, Zdravko Šotra, Vuk Kostić.

Nagrada “Žanka Stokić” ustanovljena je 2003. u Beogradu, na inicijativu glumice Mire Stupice.

Zajedno sa “Dobričinim prstenom” predstavlja najvažniju nagradu koja se u Srbiji dodeljuje za glumačku delatnost.loading...