VELJA NEVOLJA PRIVEDEN PRAVDI: Sve što treba da znate o MASOVNOM HAPŠENJU o kom bruji cela SRBIJA

U toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja krivičnih dela...

hapšenje
Pixabay.com

Veljko Belivuk zvani nevolja i još 15 okorelih kriminalaca uhapšeni su zbog planiranja atentata na Miljana Ljepoju, pripadnika grupe Pink Panter.

Ko je Milan Ljepoja? 

Nišlija Milan Ljepoja jedan je od ozoglašenih pripadnika bande Pink Panter. Njegovo ime u javnosti je postalo poznato nakon pljačke u Dubajiu, nakon čega je on uhapšen u Parizu. Sve se dogodilo 2008. godine, kada je Lepoja pao šaka francuskoj policiji nakon rutinske kontrole.

On je uhapšen u društvu dvojice prijatelja, Darka Anđelkovića, koji je u Mađarskoj odležao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog oružane pljačke u Budimpešti, i jednog našeg momka, čiji se identitet još proverava. Sva trojica koristila su lažne pasoše jedne od zemalja bivše SFRJ, koji se zvanično vode kao nestali. Zbog toga su i uhapšeni – pisali su tada mediji.

Iz nešto skorije kriminalne prošlosti Ljepoja vezan je događaj iz 2020. godine kada je on nestao nakon što je navodno, otišao da kupi automobil.

On je imao ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, barem je tako rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je takozvani specijal – mobilni telefon koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan i supruga se plaši da se Ljepoji nešto dogodilo – naveo je izvor Srpskog telegrafa.

Milan Ljepoja je inače vlasnik diskoteke “Klinika” u Nišu, a živi na relaciji Niš-Beograd. Njegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

Oni su, kako se saznaje, uhapšeni kod zgrade Pinka.

Prema informacijama, opsežna akcija policije koja je sinoć odigrala u Beogradu uključuvala i je pretrese kuća i stanova osumnjičenih, a kontrolisan je i Partizanov stadion.

Podsetimo, Belivuk je nedavno priveden na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, po povratku iz Crne Gore. Od kako je javnost saznala za njega poznato je da je bio blizak kriminalnim i navijačkim krugovima, više puta je i hapšen i privođen.

Jedan je od glavnih aktera napada na obezbeđenje generalnog direktrora Partizana Miloša Vazure. Tokom svog nedavnog boravka u Crnoj Gori, bio je na slavi vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Podsetimo, u toku noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Mladen Nenadić je saopštio da su hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Istakao je da je akcija izvršena juče i tokom noći u cilju očuvanja bezbednosti Srbije i da se odnosi na rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela.  U toku su pretresi i uviđaji na 30 lokacija, a prema 16 lica doneto je rešenje o zadržavanju i oni će biti sprovedeni Tužiocu za organizovani kriminal.

Nenadić je istakao da su oni osumnjičeni, između ostalog, za udruživanje radi vršenja krivičnih dela otmimca i teško ubistvo.

Kako je istaknuto, javnost će biti blagovremeno obaveštena o detaljima postupka.