Venčao joj se unuk, ali je KRALJICA BILA ZVEZDA! Postoji DIRLJIV RAZLOG zbog kog Elizabeta uvek nosi DREČAVE BOJE

Elizabeta II
Beta

Ako ste juče bili jedan od miliona gledalaca širom sveta koji su pratili venčanje Megan Markl i princa Harija onda ste sigurno primetili Harijeva baka, kraljica Elizabeta pojavila u već tradicionalnom kompletu jarke, drečave boje. Ovoga puta, britanska vladarka izabralal je banana žutu kombinaciju a, iako vam to može izgledati čudno, zapravo se iza ovakvog izbora garderobe krije interesantna priča.

 

Ovog aprila kraljica Elizabeta II proslavija je svoj 92. rođendan i 66 godina od kada sedi na tronu Velike Britanije. Sve to vreme, jedan od njenih zaštitnih znakova bili su kompleti drečavih, upadljivih boja.

Ovakvo odevanje dostiglo je vrhunac prilikom proslave njenog 90. rođendana 2016. kada je nosila neon zelenu kombinaciju i postala predmet mnogobrojnih šala na internetu zbog poređenja sa žabcem Kermitom iz Mapet šoua.

Kraljica zapravo ima jako dobar razlog za ovakvo oblačenje! 

 

Naime, ona želi da u svakom trenutku bude prepoznatljiva u masi i da svaki njen podanik može da je lako vidi koliko god bio udaljen od nje!

– Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: ‘Video sam kraljicu’ – ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

 

Ovo zvuči prilično egocentrično, ali se iza toga zapravo krije jako dirljiva priča. Naime, prilikom preuzimanja vlasti, tada veoma mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti narodu, a upućeni kažu da je tu ulogu veoma ozbiljno shvatila i da je se pridržava sve do današnjih dana.

Noseći lako uočljive komplete kraljica simbolično poručuje svakom podaniku svoje države da je tu za njega i da on može da je vidi.

– Moraju da me vide da bi verovali u mene – rekla je Elizabeta II još kao devojka. 

Mislila je zapravo prilično bukvalno!