“VERENIK ME JE TUKAO I ŽIVU ME ZAKOPAO”: Evo zašto mu se vratila posle svega (VIDEO)

stejsi
printscreen/youtube

Pre nekoliko dana u emisiji "Dobro jutro Britanijo" gostovala je Stejsi Gviliam (34), žena koju je njen verenik Kejt Huges (39) gotovo zadavio i zatim je živu zakopao.

 

U emisiji se pojavila primarno iz straha da njen monstruozni bivši verenik ne izađe iz zatvora ranije nego što bi trebalo (ili uopšte). Iako je dobio doživotnu kaznu, nakon osam i po godina ima pravo da zatraži pomilovanje, a Stejsi ne želi ni da pomisli na takav razvoj situacije, s obzirom na sve što joj je učinio.

Veza njih dvoje nikada nije bila srećna, prema njenoj priči. On ju je stalno tukao i zlostavljao, a ona mu se usprkos svemu uvek vraćala:

“Stalno sam se nadala da će se promeniti… Ali to se nije dogodilo”, rekla je Stejsi koja se danas oseća prestrašeno, ali je drži “podrška porodice i prijatelja”.

“Da nije bilo njih, ne znam kako bih sve ovo prošla sama”, kazala je Stejsi.

Ona je voditeljima i britanskoj javnosti otkrila i kako se osjećala tokom tih kobnih trenutaka, najgorih u životu, kada ju je bodibilder živu zakopao:

“Prvo me udarao i davio dok se nisam onesvestila. Nakon nekog vremena počela sam polako dolaziti sebi i shvatila sam da ležim pod hrpom zemlje (i to na plaži gde se tukla sa verenikom). Sve je bilo kao u usporenom filmu… Čula sam otkucaje svog srca i zvuk mora u pozadini”, priča Stejsi.

“Jedino što sam vidjela bile su zelene i plave mrlje. Nisam mogla da dišem. Nisam mogla da se pomeram. Bilo je kao da sam paralizovala. Pokušala sam da se podignem, ali nisam mogla. Morala sam iskoristiti svoje nokte jer sam jedino to mogla da uradim”, kazala je Stejsi.

Na kraju je nekako uspela da prokopa zemlju, izađe i da se došeta do obližnjeg golf kluba gde je kolabirala. Hitna ju je odmah prevezla u bolnicu gde je provela 26 dana u indukovanoj komi, da bi nakon toga počela spori i teški oporavak.

Iako se oseća bolje i ima podršku svojih bližnjih, Stejsi i dalje ima napade panike, a pred očima joj znaju proći jezive slike trenutaka kad je bila živa zakopana.

Inače, njena istorija sa nasilnim verenikom čita se kao ratni roman. On je u zatvoru prvi put završio 2013. godine nakon što je Stejsi napao i teško premlatio pa mu se ona ipak vratila kad je izašao iz zatvora.

Taj povratak nije joj doneo ništa osim još krvi i suza, a s njim je prekinula drugi put nakon što ju je udario u stomak i oteo joj novac iz banke. To se dogodilo samo nedelju dana pre kobnog napada koji je usledio nakon što je Stejsi odbila ponovno da mu se vrati.

Njega je tada obuzeo mahniti bes pa je odlučio da je ubije. Ipak, sudbina je htela drugačije.