VERNOST PSA NE POZNAJE GRANICE: Punih 11 godina živeo je i tugovao na GROBU svog vlasnika (VIDEO)

Kapitan
printscreen/youtube

Verni nemački ovčar preminuo je na grobu svog vlasnika, gde je spavao svaku noć poslednjih 11 godina.

 

Porodica preminulog Migela Gusmana verovala je da je pas po imenu Kapitan pobegao ubrzo nakon njegove smrti 2006. godine.

Međutim, nekoliko meseci kasnije, kada je posećivala groblje u Kordobi u Argentini, porodica je zatekla Kapitana pored Migelovog groba. Migelov sin Damijan ga je odmah prepoznao.

Damijan je prepoznao svog ljubimca. Kapitan je došao do nas, lajao i zavijao kao da plače. Nikada ga nismo ranije odveli na groblje i misterija je kako je uspeo da nađe to mesto. Sledeće nedelje smo opet otišli na groblje i on je bio tamo. Pratio nas je kući i malo ostao sa nama, ali se ubrzo vratio na groblje pre mraka. Mislim da nije želeo da ostavi Migela samog uveče, ispričala je Veronika, Migelova udovica, piše “Dejli mejl”.

Kapitan je proveo 11 godina na groblju, gde su ga radnici hranili i brinuli o njemu. Migelova porodica je nekoliko puta pokušala da ga dovede kući, ali se on iznova vraćao, pa su rešili da ga puste.

 

Preminuo je sa 15 godina starosti. Njemu su pre četiri godine veterinari utvrdili da mu bubrezi otkazuju, ali nisu mogli da ga operišu jer je već bio star i najverovatnije bi umro kod veterinara.

Zato su veterinari i porodica odlučili da ga vrate na groblje, gde je živeo i mirno uginuo.loading...