VESIĆ DORUČKOVAO SA RADNICIMA GSP, ali svi primetili jedan SKANDALOZAN DETALJ (FOTO)

Više od 30 zaposlenih pogona GSP Beograd na Karaburmi doručkovalo je jutros sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, a tom prilikom se niko od prisutnih nije pridržavao epidemioloških mera.

Beoinfo

U jednoj sali na Karaburmi, tačnije u menzi pogona GSP Beograd, Goran Vesić je doručkovao sa više desetina radnika tog preduzeća kao da su okolnosti uobičajene.

Naime, iako je u zatvorenim prostorima obavezno nošenje maske i držanje rastojanja od najmanje dva metra, u tom gradskom javnom preduzeću niko se ovih mera Kriznog štaba nije pridržavao.

Beoinfo

To što niko od prisutnih nije nosio masku, možda i može da se toleriše, budući da je reč o doručku, ali sudeći po fotografijama, distanca među prisutnima bila je manja čak i od jednog metra.

Upitno je i okupljanje tolikog broja ljudi u zatvorenom prostoru. Mada je reč o prostoriji koja pripada radnom prostoru, jasno je da je u pitanju organizovani događaj i to usred epidemiološke situacije koja je i dalje kritična.

Samo juče u Srbiji bilo je skoro 3.000 novozaraženih osoba i 48 preminulih od korone. Lekari konstantno upozoravaju da je neophodno poštovanje epidemioloških mera, jer su bolnice i dalje prepune, a veliki broj lekara je zaražen.

Vesić je danas nakon razgovora sa zaposlenima u GSP Beograd rekao da građani moraju imati javni prevoz, vodu, grejanje, da grad mora biti čist i da su radnici na poslu bez obzira da li se Nova godina proslavlja ili ne.

“I zato svaki put za Novu godinu želim da provedem vreme sa njima, jer su oni heroji našeg grada”, rekao je Vesić.