VESIĆ O URUŠENOJ ZGRADI: Evo šta će se desiti sa stanarima koji su ostali bez krova nad glavom

Vesić je dodao da grad vodi krivični postupak...

printscreen

Grad će izgraditi zgradu u Vidovdanskoj i tužiće investitora. To je odgovorno ponašanje. Ja hoću da stanem iza svakog građanina. A mi ćemo da naplatimo od investitora“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Stanari zgrade u Vidovdanskoj na Vračaru, dobiće stanove iste kvadrature u novoj zgradi koju će izgraditi Grad, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je njegov posao bio da reši taj problem, jer on, dodaje, ne beži od problema građana, čak i kada Grad nije nadležan za neki problem.

Ja sam se sastao sa tim ljudima, jer ja za razliku od drugih ne bežim od problema, već pokušavam da ih rešim – rekao je Vesić za TV Pink.

On je dodao da tužilaštvo vodi krivični postupak, nakon čega će biti podneta optužnica protiv odgovornih, jer je, kaže, očigledno nečjim propustom došlo do tragične greške da je srušena susedna zgrada.

Preneo je da je stanarima na sastanku predočio da mogu oni da tuže investitora i sačekaju dve, tri godine, jer bi sigurno dobili na sudu, ali bi to duže trajalo, ili da Grad sagradi zgradu, u kojoj bi dobili stanove iste kvadrature, a da Grad tuži investitora.

Grad će izgraditi zgradu i tužiće investitora. To je odgovorno ponašanje. Ja hoću da stanem iza svakog građanina. A, mi ćemo da naplatimo od investitora – rekao je Vesić.

Stanari Vidovdanske neće biti beskućnici, poručio je Vesić i istakao da se neće ponoviti slučaj iz 2008. godine sa stanarima iz Dubljanske ulice.