VESIĆEVA IZJAVA NOVI HIT NA MREŽAMA: “Ne verujte mnogo slikama, KOLAPSA NIJE BILO”

Sneg danas ne pada, ali se nove padavine očekuju već sutra. Padavine su juče iznenadile Beograd, te je došlo do kolapsa u određenim delovima.

Beta/Printscreen/Kolaž

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da juče ni u jednom trenutku nije bilo kolapsa, i da ne treba verovati fotografijama na društvenim mrežama.

“Nemojte puno da verujete društvenim mrežama, te slike kolapsa nisu zaista bile tačne. Mi nijednog časa nismo imali kolaps u gradu. Juče je ‘Beograd put’ u četvrti stepen pripravnosti ušao negde oko 10 časova, kada se ispostavilo da su u pitanju veće padavine nego što je prognozirano. Prognozirana su dva centimetra, na kraju je juče palo 11 centimentra i grad je bio očišćen. Bilo je manjih problema u Ripnju, jedan autobus je preprečio Blagoja Parovića, imali smo jedan udes u Bulevaru oslobođenja, udes tramvaja u Vojvode Stepe, ali naprosto kad padne sneg u bilo kom delu sveta onda saobraćaj ne može da funkcioniše isto kao kad nema snega”, rekao je Vesić za Prvu televiziju.

KOLAPS U BEOGRADU: Dva udesa na Ibarskoj, NE IDU AUTOBUSI, kolone KILOMETARSKE (FOTO+VIDEO)

Kako je dodao, službe su tokom noći očistile sve ulice prvog prioriteat, to je oko 1.800 kilometara ulice. I od jutros je najveći problem led.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da je zahlađenje u Srbiji najavljivano nekoliko dana, a da je, kada su prognoze u pitanju, juče izuzetak bio Beograd.

Zoran Stojisavljević iz “Puteva Srbije“ rekao je da u jučerašnjem slučaju “nije bilo zakazivanja“.

Kako je rekao, postoji odlična saradnja sa Hidrometeorološkim zavodom Srbije i “Putevi“ dobijaju sve informacije blagovremeno o vremenskim prilikama.

“U tim trenucima intenzivno je padao sneg i ne može niko da očekuje da kolovozi da budu crnu, raščišćavali smo, bilo je udesa na Ibarskoj, ali isključivo zbog nepažnje vozača“, naveo je on.