VESIĆEVE “NAGRADE” ZA VAKCINISANE: Ko je primio cepivo, od grada dobija OVE POGODNOSTI

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je za RTS da revakcinisanim građanima treba omogućiti povratak normalnom životu i najavio od sledeće sedmice popuste za pozorišta i festivale do 30 odsto za tu populaciju.

printscreen

– Građanima koji su se revakcinisali treba omogućiti da polako počnu da se vraćaju normalnom životu. Pogrešno je mišljenje da se ljudi ovakvim merama dele, jer oni koji su se vakcinisali pokazali su se odgovornim prema sebi, porodici i društvu. Građani koji ne žele da se vakcinišu pristaju da žive pod drugačijim uslovioma dok traje pandemija – istakao je Vesić i najavio za jun dva koncerta na Tašmajdanu za revakcinisane građane.

U planu su i drugi načini stimulacije građana da se vakcinišu.

“Beograd će od sledeće nedelje omogućiti da svi koji su se u potpunosti vakcinisali mogu da kupuju karte za pozorišta i festivale sa popustomod 30 odsto”, najavio je on.

Takođe je postavio pitanje zašto se, na primer, ne bi dozvolilo da na stadion Crvene Zvezde dodje 5.000 vakcinisanih navijača.

On je istakao da je vakcinacija u Beogradu dala rezultat. Podsetio je da se u Srbiji revakcinisao milioniti građanin i dodao da bismo danas imali situaciju znatno goru da se nismo vakcinisali u ovolikoj meri.

Vesić je ukazao da je Beograd po broju vakcinisanih građana najuspešniji region u Srbiji.

– Ponosan sam da smo u Beogradu do jučerašnjeg dana vakcinisali 443.967 ljudi, dok je njih 290.000 revakcinisano. U toku sutrašnjeg dana će biti revakcinisan tristahiljaditi građanin. To je veliki uspeh – istakao je Vesić.

On je ukazao da je ubrzana vakcinacija prioritet kako bi se stekao kolektivni imunitet, te dodao da Srbija treba da se ugleda na Izrael.

Kada je reč o sprovođenju mera, Vesić je istakao da nikada nijedna odluka na Kriznom štabu nije doneta preglasavanjem. Zahvalio je medicinskom delu Kriznog štaba jer su imali razumevanja da u Srbiji i Beogradu budu blaže mere nego u većem delu Evrope.

– Lažna je dilema koja se nametnula u javnosti – da li treba štititi zdravstveni ili ekonomski sistem – jer moramo štititi i jedno i drugo. I treba istaći da je uvek poslednja reč bila ona od medicinskog dela Kriznog štaba. Srbija je danas u boljoj situaciji nego što je Italija ili Nemačka i po broju vakcinisanih i po broju obolelih na 1.000 stanovnika – ukazao je Vesić.

On je istakao da se nada da će ubrzo doći do popuštanja mera, podsetivši da je Beograd u vreme pandemije samo od turizma izgubio blizu 266 miliona evra.

PRIČA DANA: Bosanka se vakcinisala u Srbiji, pa na Tviteru OBJAVILA SVOJE ISKUSTVO (FOTO)