Vest da na Staroj planini NAPLAĆUJU FOTOGRAFISANJE šokirala je sve! “Srbija šume” otkrivaju šta je PRAVA ISTINA

Navodi medija da je počelo naplaćivanje fotografisanja Parka prirode "Stara planina" od strane posetilaca su netačni, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća Srbija šume.

Stara planina
jpstaraplanina.rs

Kako se navodi u saopštenju, takve informacije u medijima usledile su zbog “pogrešne interpretacije Odluke o naknadama za korišćenje tog zaštićenog područja”.

“Svako ima mobilni telefon sa kamerom i svaki posetilac Parka prirode “Stara planina” može da fotografiše i da deli te fotografije na društvrenim mrežama, bez ikakve nadokade”, piše u saopštenju.

Iz tog preduzeća su naveli da naknadu za fotografisanje i snimanje plaćaju isključivo lica koja će na osnovu tog materijala “ostvariti neku zaradu”, kako je i predvidjeno zakonom.

“To podrazumeva one koji na ovu lokaciju dođu kako bi snimili film, seriju, reklamu ili fotografije koje će koristiti u reklamne svrhe”, navodi se u saopštenju.

Sav novac od naknada za korišćenje Parka prirode “Stara planina”, kako su naveli, biće usmeren na zaštitu, održavanje, razvoj, prezentaciju i unapređenje ovog područja.