Vest koja je šokirala region i o kojoj svi pričaju: RATKO MLADIĆ (NI)JE UMRO?!

Na tviteru objavljena informacija da je preminuo Ratko Mladić. Iako je odmah izazvala veliki broj reakcija, odmah je stigao i demanti.

Ratko Mladić
Beta/AP Photo/Peter Dejong

Vest je na Tviteru najpre objavljena na navodnom nalogu zamenice premijera BiH i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković.

Najpre je na tom nalogu navedeno da je dobila informaciju o smrti ratnog komandanta Srba u Bosni i Hercegovini od jednog visokog zvaničnika iz UN, a potom i od ambasadora BiH u Hag. Potom je objavila da joj je tu vest potvrdio i predsednik Međunarodnog krivičnog tribunala u Hagu.

Ipak, sumnju budi podatak da je nalog otvoren juče i da ima samo četiri objave.

Haški tribunal demantovao je informacije o smrti Ratka Mladića koje je na društvenim mrežama objavila ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

“Informacije o smrti Ratka Mladića nisu tačne i demantujemo ih”, izjavila je za N1 portparolka Mehanizma za međunarodne krivične sudove Helena Eglston

Na pitanje u kakvom je zdravstvenom stanju odgovorila je: “Zdravstveno stanje pritvorenika ne komentarišemo”.

Mladić se inače priprema za početak žalbenog postupka, koji je najavljen za 17. i 18. mart. Predviđeno je da se tokom tog procesa sudijama obrati i Mladić.

loading...