Na sednici Skupštine Srbije o poslaničkim pitanjima, premijerka je odgovarajući poslaniku Stranke pravde i pomirenja Muameru Zukoriliću ona je istakla da zabrana zapošljavanja nije ni do sada ugrožavala nivo usluge građanima, te da je samo u zdravstvu 4000 ljudi zaposleno prošle godine, a ove i više od toga.

Brnabić je istakla da vlada nije dozvoljavala zapošljavanje u administraciji, a da je najveći problem u socijalnoj zaštiti gde treba zaposliti 790 ljudi.

I ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je zabrana zapošljavanja u prosveti bilo greška, jer su nastavnici neopravdano svrstani u administraciju.

“Tu imamo 20 hiljada mladih žena koje ne mogu da se bave roditeljstvom iz straha da će izgubiti stalno zaposlenje i mislim da ćemo imati pravi “bebi bum” kad to ukinemo”, istakao je ministar.

Na pitanje Zukorlića o zdravstvenim i socijalnim pravima učenika koji pohađaju verske škole, Šarčević je rekao da bi bilo dobro da se verske škole, uz očuvanje autonomije, priključe celokupnom školskom sistemu kako bi ih sistem “prepoznao” i kako bi učenici mogli da izađu na tržište rada.loading...