VETAR LOMIO DRVEĆE, UNIŠTENA VOZILA: Jaka oluja napravila HAOS u Crnoj Gori i Hercegovini (FOTO)

Orkanska bura jačine preko 100 kilometara na čas, koja je počela da duva posle ponoći, prouzrokovala je u Herceg Novom štete na elektro-mreži, zalenilu, krovovima kuća od Sutorine do Kamenara, vratima, prozorima, a odnela je i deo krova Instituta Igalo, iznad bazena. Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju devastirao je gradski park.

printscreen/RTS

Pozivi za pomoć počeli su već posle 22 sata, a prema rečima načelnika Službe Zlatka Ćirovića, od sinoć su imali četiri požara kod hotela “Xanadu”, na Mokrinama i dva u Zelenici, prenosi Radio Jadran.

printscreen/RTS

Prema njegovim rečima, vatrogasci su na nekoliko lokacija uklanjali polomljena stabla, a oko 4.30 su intervenisali na Savini, gde je vetar izbio vrata na jednom stambenom objektu.

U Bijeloj je na autobusko stajalište palo drvo i oštetilo parkirana vozila, a ima kvarova i na elektro-mreži, jer napon često slabi, a povremeno dolazi i do kraćih prekida.

Orkanska bura je najveću brzinu dostigla jutros oko 3.00, kada su udari vetra bili 142 kilometra po satu.

Jak vetar koji od sinoć duva u Podgorici već je pričinio štetu. Kako prenose Vijesti, na više lokacija oborena su stabla i grane drveća. Neka su završila na automobilima, čime je pričinjena materijalna šteta.

Iz podgoričkih naselja javljaju da je vetar oštetio krovove kuća, te da strahuju od većeg nevremena.

Jak olujni vetar oborio je u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.   

facebook/radiojadran

U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena. Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Kliks.

Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše telesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povređeni je hospitalizovan na Univerzitetskoj kliničkoj bolnici.

U tom gradu, usled snažnih udara vetra došlo je do prevrtanja kamiona na mostu u naselju Rodoč.

Do nesreće je došlo u jutarnjim satima, a udari su posebno snažni u predgrađima, dok je u samom gradu, tokom protekle večeri srušeno nekoliko stabala na parkirane automobile, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada.

Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju, devastirao je gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

facebook/trebinjelajv

U gradskom parku vetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvetu, zelenu površinu i staze, a na bazenu, čija je gradnja u toku, vetar je odneo tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u reku Trebišnjicu, prenosi N1 BiH i dodaje da su ostaci krovne konstrukcije razneseni dva kilometra rekom.Vetar je čupao stabla u više trebinjskih naselja, nosio krovove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove. 

Kako se navodi, jaki udari vetra očekuju se i danas.

U Hrvatskoj je zbog orkanske bure, koja je u Splitu dostizala i 176 kilometara na sat, zatvoren za saobraćaj tunel Sveti Rok i most kod Dubrovnika. Zatvoren je i auto-put od Rijeke ka Zagrebu na jednoj deonici.