“VIDEO DA ZEMLJA NIJE ZA NJEGA”: Sahranjen glumac Nebojša Glogovac, ispratila ga CELA SRBIJA (FOTO GALERIJA)

Sahrana
Beta

Nebojša Glogovac danas je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

 

Nebojšu Glogovca danas je ispratila cela Srbija. Nakon komemoracije u Jugoslovenskom-dramskom pozorištu tužna kolona krenula je ka Novom groblju gde je veliki broj ljudi izjavio saučešće porodici preminulog glumca.

 

Među prvima stigli su Emir Kusturica, Nikola Đuričko, Dragan Bejlogrlić, Voja Brajović, Vukašin Marković, Nataša Ninković, Dejan Bodiroga, Aleksandar Srećković Kubura, Sergej Ćetković… Na sahrani su primećeni i lideri SPS-a Ivica Dačić i DS-a Dragan Šutanovac.

Na Novom groblju je bila ogromna gužva, a obezbeđenje nije dozvoljavalo da se priđe crkvi u kojoj je služeno opelo.

 

Opelo je počelo u 14 časova uz hor Divne Ljubojević. Otac Nebojše Glogovca, sveštenik Milovan Glogovac, služio je opelo uz mitropolita Amfilohija Radovića, dok su glumčevi sinovi Gavrilo i Miloš nosili krst. 

Nebojša je video da zemlja nije za njega i zato bog uzima najbolje od nas – rekao je Amfilohije.

 

Iako je to bilo najavljeno, patrijarh Irinej nije služio opelo jer je bio sprečen. Nakon završenog opela formirala se kolona od nekoliko hiljada ljudi, koja je Glogovca ispratila do Aleje zaslužnih građana u kojoj će počivati.

 

Glumčeva večna kuća biće pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića.loading...