VIDEO ZBOG KOG GORI INTERNET: Hrvat objasnio ZAŠTO LJUDI BEŽE U NEMAČKU, a o njegovom snimku PRIČA CEO REGION

Život van granica
Printscreen

Jedan Hrvat iz Nemačke vodi relativno popularni kanal na Jutjubu "Život van granica", a njegov video o tome zašto je otišao privukao je veliki broj komentara iz čitavog regiona.

 

Kanal “Život van granica” uglanom sadrži savete i preporuke z aone koji imaju nameru da krenu “trbuhom za kruhom” iz Hrvatske, ali i čitavog Balkana, u Nemačku – kako se snaći, kako dobiti vizu, gde odsedati… 

Video “Zašto smo otišli i zašto odlazimo” izazvao je lavinu komentara u čitavom regionu pre svega zbog svoje iskrenosti, ali i činjenice da ruči neke stereotipe o tome kako izgleda “život preko”.

– Vi koji sve znate o Nemačkoj, nemojte ljudima govoriti koliko se tu radi, nemoj, majke ti. Ne radi se po celi dan. Radio sam tri puta više u Hrvatskoj, samo ne znam za šta sam radio – kaže ovaj Hrvat.

– Živi se i radi normalno, niko nam ne viri preko plota da bi saznao što se to kod mene događa. Nikog ne zanimaš dok radiš i živiš pošteno. Ne priča se o policiji, mitu, korupciji. Možda najbitnije, nema ustaša, četnika ni balija, pa zato i idemo napred. Nema onih koji seju mržnju. Pa, ako je to moralo biti u tuđem dvorištu, neka je – dodao je.

Čitav govor možete pogledati ovde: