Vidimo se sledeće godine! Sajam knjiga obišlo 188.409 POSETILACA

Sajam knjiga
Beta

61. Međunarodni beogradski sajam knjiga održan je od 23. do 30. oktobra u tri najveće hale Beogradskog sajma.

 

Učešće je uzelo 480 direktnih izlagača (izlagači i suizlagači), od kojih je 412 domaćih direktnih izlagača i 68 inostranih direktnih izlagača. Na više od 30.000 m2 izložbenog prostora predstavila su se 1002 učesnika, što znači izlagača, suizlagača i zastupljenih firmi.

Odigralo se 573 programa u organizaciji Beogradskog sajma knjiga i izdavača (zajedno sa dešavanjima na drugim prostorima povodom Sajma knjiga ukupno je izvedeno 610 programa).

Publika i posetioci mogli su da pogledaju 11 izložbi.  Registrovano je 188.409 posetilaca.

Na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvovali su pored izlagača iz Srbije i izlagači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Indije, Izraela, Mađarske, Japana, Kine, Rusije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Češke Republike.

Na sajmu su proglašeni izdavač godine, izdavački poduhvat godine, dečja knjiga godine, najbolji izdavač iz dijaspore, posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke, specijalno priznanje za izdavača, knjigu ili strip, najlepša knjiga i specijalno priznanje za mladog dizajnera knjige.

Sajam je pratilo 1207 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih. štampanih i onlajn medija iz zemlje i inostranstva iz: Bugarske, Irana, Japana, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Kine, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Na Drugom Festivalu stvaralaštva mladih je predstavljeno 9 programa. Najlepše se zahvaljujemo na profesionalnom izveštavanju sa 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.