Viktoru je jedina želja da postane PRVI FUDBALER SA CEREBRALNOM PARALIZOM! Hajde da mu pomognemo

Hajde da mu pomognemo da ostvari svoj san!

Promo/Fondacija Pokreni Život

Viktor Miletić je rođen 2010.godine iz blizanačke trudnoće. Usled komplikacija na porođaju dobio je veliko moždano krvarenje što je za posledicu ostavilo cerebralnu paralizu (jedinstven poremećaj mozga) i poteškoće sa koncentracijom. 

Od četvrtog meseca uključen je na intenzivan tretman pri Specijalnoj bolnici za cerebralnu i razvojnu neurologiju i zahvaljujući konstantnim terapijama, dosta je napredovao i mentalno je očuvan.

Prohodao je sa dve godine, ali je sa svojih 11 godina i dalje nestabilan i u mnogim životnim funkcijama nesamostalan. Pohađa školu po posebnom programu jer ima dijagnozu poremećaja pažnje i koncentracije.

Međutim period poberteta i nagli rast nikako ne ide u prilog Viktorovom stanju jer to može dovesti do deformiteta zglobova, kičme, pogoršanja balansa hoda i do sada postignutih rezultata. Zbog toga mora konstantno da ide na neurorehabilitacije i terapije.

– I pored problema i stalnih terapija Viktor obožava fudbal i stalno govori da će kako on kaže da bude “prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom”. Njegov brat blizanac Veljko je taj koji ga stalno bodri i prati na svim terapijama od samog rođenja, a zadnje četiri godine i sestra.

– Pri svakoj pauzi u vežbanju, usled rasta, dolazi do neželjenih promena. Naš cilj je da to sprečimo i poboljšamo njegovo stanje, ili bar da održimo njegovo stanje ovakvim kakvim jeste. Predstojećih meseci/godina, planiramo da damo sve od sebe da bude uključen u intezivne terapijske cikluse, što podrazumeva fizikalnu terapiju, neurorehabilitaciju u zemlji i inostranstvu, defektološke tretmane, plivanje – objašnjava ona.

Jedan ciklus od 12 nedelja neurorehabilitacije i smeštaja košta od 20.000 do 25.000 evra, što je za njihovu porodicu nedostižna svota novca, ali veruje da će uz pomoć dobrih ljudi humanog srca prikupiti neophodnu pomoć.

Promo/Fondacija Pokreni Život

Pomozimo Viktoru da postane prvi fudbaler sa cerebralnom paralizom!

SMS porukom 7 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001470178-08

Uplatom na devizni račun: 160-6000001473837-89

IBAN: RS35160600000147383789

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija