VIRUS SVE SLABIJI: Korona brojke nešto više nego juče, ali i dalje u opadanju

Svi podaci se kreću u dobrom smeru ali cilj nam je da se spustimo ispod 100 infekcija dnevno i približimo broju od 60 do 70 odsto imunizovanih građana, kaže mepidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 414 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 13 osoba. Testirano je ukupno 10.903, a na respiratorima je 58 pacijenata.

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 376 slučajeva koronavirusa, a preminulo je još 11 osoba. Testirano je bilo ukupno 9.298 , a na respiratorima je 68 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle sastanka sa državnim sekretarima i čelnicima zdravstvenih ustanova rekao je za RTS došao je trenutak da se oformi Radna grupa Ministarstva zdrava za analizu smrtnih slučajeva tokom epidemije kovida 19 zbog budućih generacija.

Studentska populacija u Srbiji najviše je zainteresovana za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom, pokazuju podaci do kojih je došla Nova.rs.

I dok je obolelih od kovida 19 manje, raste broj obolelih od drugih bolesti, odnosno u prvi plan dolazi sve ono od čega građani Srbije najčešće boluju. Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić je rekla da nikada toliko žena u istoriji nije operisano od karcinoma dojke kao što je sada za prva tri meseca ove godine, a broj obolelih je takav da neki pacijenti moraju da sačekaju.