VIŠE NIŠTA NIJE SMEŠNO! Zoran Kesić objasnio STANJE U SRBIJI i u nekoliko rečenica svima SKINUO OSMEH S LICA

Autor satirične emisije "24 minuta" Zoran Kesić izjavio je danas da su ljudska prava za Balkan isto što i moda za Pariz, jer kako je kazao pravimo se da ih razumemo, a samo najbogatiji među nama mogu da ih priušte.

Zoran Kesić
Printscreen/Youtube

Kesić je na otvaranju Međunarodne nedelje civilnog društva u Beogradu kazao da je Srbija “Meka populizma” i da svako ko želi da upozna populizam, diktatorstvo i autoritarizam trebalo bi da dođe u Srbiju.

On je rekao da je jedini posao koji ume da radi, da pravi humoristične emisije, ali da je nemoguće biti zabavniji i smešniji od političara.

“Da li treba onda ja da preuzmem njihov posao? Ne, jer ja ne znam kako da vodim državu, ali možda oni nisu previše drugačiji od mene”, kazao je Kesić.

Kesić je ocenio da ono što se u drugim zemljama zove podeljeno društvo, u Srbiji je postalo normalno stanje.

Izvršna direktorka Gradjanskih inicijativa Maja Stojanović izjavila je da živimo u svetu koji nije napravljen za slobodne ljude, te da je do toga došlo jer ljudi nisu bili ujedinjeni i nisu komunicirali.

Stojanović je ukazala da sloboda medija ne sme biti ugašena, ni mediji zaplašeni.

“Zajedno moramo da nađemo način da se borimo da naši gradjani budu informisani i da ustanu protiv gašenja slobodnih medija, te da se slobodni mediji ne proglašavaju proizvodjačima lažnih vesti”, kazala je ona.

Generalna sekretarka CIVICUS-a Lisa Džon rekla je da su razlozi okupljanja u Beogradu solidarnost, moć zajedništva, kao i rad na promenama.

Međunarodna nedeljna civilnog društva (ICSW) biće održana u Beogradu do 12. aprila, a oko 1.000 učesnika u seriji seminara, radionica i prezentacija, pod zajedničkim nazivom “Moć zajedništva” razmeniće iskustva i ideje koje će omogućiti ljudima širom sveta da budu informisani, aktivni i uključeni u donošenje odluka.