VIŠE OD 50 MRTVIH! Brojke nikad gore, doktor prognozirao da ćemo imati I PO 8000 ZARAŽENIH NA DAN

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 21.569osoba, njih 7.606 bilo je pozitivno, dok je nažalost 51 osoba preminula.

Pixabay.com/Kolaž

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije se nalazi 243 pacijenata.

Crni korona rekordi Srbija obara iz dana u dan. Tako smo juče imali testiranu 22.231 osobu od koji je 7.579 bilo je pozitivno, dok je nažalost 41 osoba preminula. Juče jedno nije bio oboren broj ljudi na respiratorima – 223, dan pre imali smo 225, što je najviše do sada od početka epidemije korona virusa u našoj zemlji.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Mirsad Đerlek kaže da je cela zemlja u opasnosti i da se zdravstveni sistem i država nadljudskim naporima trude da nađu svakom pacijentu mesto za lečenje. On je prognozirao da ćemo uskoro dnevno imati i po 8.000 zaraženih.

Dr Srđa Janković je gostujući u emsiji “150 minuta” rekao da kriva još uvek raste, a da njeno “obuzdavanje” zavisi isključivo od poštovanja mera.

– Kriva još uvek raste, a da bismo rast obuzdali, važno je da poštujemo mere. Mi smo sve vreme zagovarali pooštravanje mera, i pre nego što su ove uvedene. Ali moram da istaknem da one sve vreme postoje i one koje smo ranije imali na snazi štitile su nas u onoj meri u kojoj su bile sprovedene – naveo je dr Janković.

U Srbiji svakim danom sve više gradova proglašava vanrednu situaciju. Do juče je na tom spisku bilo 39 mesta širom Srbije, a od jutros je na tu listu dodat i Novi Sad.