Ove godine novina su bili spinning treninzi, za koje su devojke pokazale veliko interesovanje. Reč je o jedinstvenom i zabavnom času, namenjenom svim damama,  bez obzira na godine i nivo fizičke spremnosti, a koji se izvodi na stacioniranim biciklima i trenutno spada u najpopularnije kardio treninge na svetu. Za devojke koje su želele da se takmiče održani su i mini izazovi, a one najbolje su osvojile vredne nagrade.

Ljubiteljke visoko intenzivnih vežbi mogle su da odaberu da li će biti deo kik boks treninga koji spaja elemente kik boksa i fitnes vežbi, ili onoga koji uključuje sparing. Upravo za najintenzivniji trening opredelila se i mlada muzička zvezda Sara Jo.

– Ovo mi je drugi put u životu da sam probala kik boks, tako da je još uvek sve to novo za mene, ali baš zato mi je ovog puta to bio najinteresantniji trening. Pravo osveženje i nešto neuobičajeno za moje svakodnevne vežbe, pa sam zaista uživala iako sam se jako umorila. Volela bih da u nekom trenutku postignem kondiciju koju ima instruktorka Vanja – rekla je Sara Jovanović.

Sada već tradicionalni trening dan za žene organizuje se sa ciljem podizanja svesti o važnosti zdravlja i brige o sebi, a joga instruktorka Katarina Višekruna smatra da ova disciplina na više nivoa utiče na vežbače.

– Sa fizičkog aspekta, joga jača i isteže telo, pojačavajući agilnost i spretnost. Osim toga, umanjuje stres, uči nas da pravilno dišemo, poboljšava kardiovaskularni sistem i detoksifikuje organizam. Meni je konkretno pomogla da poboljšam stanje tela posle povreda koje imam od profesinalnog bavljenja snowboard-om – istakla je Katarina.

Sve prisutne dame imale su priliku i da isprobaju, kupe i personalizuju neki od komada iz najnovije adidas Statement Collection za fitnes. Kolekcija je bazirana na tri sportska topa pod nazivom All Me, Don’t Rest i Stronger For It, a svaki od njih je napravljen tako da idealno odgovara različitim oblicima tela, kao i da ispuni zahteve treninga, od onih umerenijih do visoko intenzivnih.

Pored sjajnih vežbi, između svakog treninga devojke su mogle da naprave pauzu i osveže se u Refuel zoni za opuštanje, ali i da posete Style Up kutak, gde su ih čekali vrhunski šminkeri i frizeri.loading...