VLADA POKVARILA PLANOVE TURISTIMA I UGOSTITELJIMA: Kada će građani Srbije moći da uđu u Grčku?

Vlada Grčke je noćas u svom "Službenom glasniku" objavila da su resorna ministarstva donela rešenje da promene odluku koja je doneta pre dvadesetak dana.

printscreen/youtube.com/Ivan Petrovic

Turisti iz Srbije neće moći da se okupaju na grčkim morima sve do jula. “Novosti” pišu da je Vlada Grčke noćas u svom “Službenom glasniku” objavila da su resorna ministarstva donela rešenje da promene odluku koja je doneta pre dvadesetak dana i na osnovu koje su građani Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije od 15. juna mogli bez testiranja na koronavirus da ulaze u sve četiri zemlje. Primena tog dogovora je odložena do kraja juna.

S obzirom da je dokument objavljen noćas, danas je bio šok za srpske turiste, koji su zaustavljeni na bugarsko-grčkoj granici. Tokom dana je bio kolaps na prelazu “Promahonas”, a kolona je kilometarska. Očekuju se burne reakcije sa severa Grčke, jer hotelijeri i vlasnici apartmana sa nestrpljenjem očekuju goste iz Srbije, a plaže i ugostiteljske objekte su već prilagodili novim pravilima obavezne distance zbog zaštite od virusa korona.

Ova mera je prilično nepopularna i ne zna se zašto je doneta. Moguće je da je na to uticala epidemiološka situacija, ali i preporuka Evropske komisije da se granice otvore tek posle 1. jula.loading...