VLADA SRBIJE DONELA NOVE MERE: Od utorka ograničen rad skoro svih objekata

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 81.086 osoba, a zabeleženo je 989 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

printscreen/youtube.com/RTS

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je nove mere protiv koronavirusa.

Ograničava se rad pre svega ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, beznzinskih pumpi (u delu za točenje goriva) i privrede koja radi treću smenu. Oni neće moći da rade od 21 do 5 časova.

Primena počinje od utorka i trajaće 15. dana, do prvog decebra, kada će se odlučiti da li treba da se produžvajau mere, saopštila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za novinare.

Premijerka Ana Brnabić je rekla da je pravi trenutak da se uvedu dodatne mere, da bi kriva ostala zaravnjena.

– Moramo na tome da je održimo još par dana, da bi počela da pada – navela je Brnabićeva i precizirala da je to cilj mera.

Prekla je da Vlada trenutno ne razmišlja o zabrani kretanja, što bi bila sledeća mera.

– Ukoliko bude neophodno, mi ćemo ići sa tom merom. Ali u ovom trenutku ne razmišljamo o tome – poručila je premijerka i dodala da škole za sada neće prestajati da rade.

U toku dana cela banja Selters postaje kovid bolnica. Od sutra ujutru Banja Kovičanja prelazi u kovid sistem, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Zamolio je građane da se pridržavaju mera da bi pomogli zdravstvenim radnicima.

Upozorio je da nigde u svetu ne postoje kapaciteti koji su neiscrpni.loading...