Kako je Insajder objavio, iz premijerkinog kabineta su dobili odgovor da će država pokrivati i sve troškove za održavanje vile, koji iznose približno 400.000 dinara, što je oko 3.400 evra.

Na pitanje Insajdera zašto je Uredbom vlade od 25. oktobra izvršena prenamena objekta u Užičkoj 23, koji je bilo previđen samo kao predsednička rezidencija, u kabinetu Ane Brnabić objasnilu su da taj objekat ne koristi samo predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, već da je na raspolaganju i za reprezentativne namene tog saveta.

– U njemu će moći da borave i gostujuće delegacije iz tih država kada za tim ima potrebe. Tako Srbija gostima iz zemalja koje su strateški od izuzetne važnosti za Srbiju, pruža najbolje moguće gostoprimstvo. U ovom objektu se održavaju i različiti sastanci delegacija na najvišem državnom nivou, tako da su ove izmene Uredbe donete u cilju obezbedjivanja uslova za dalje razvijanje saradnje sa Rusijom i Kinom – piše u odgovoru.

Vlada je na sednici koja je održana 25. oktobra izmenila Uredbu o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije i donela odluku da vila u Užičkoj ubuduće služi za “boravak i reprezentativne potrebe” predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Prema Zakonu o predsedniku Republike, Tomislav Nikolić po isteku mandata stekao je i niz privilegija. Osim penzije u visini od 80 odsto predsedničke plate, Nikolić ima pravo i na kancelariju, savetnika i sekretara, a može da koristi i službeni automobil s vozačem, na onoliko vremena koliko je trajao njegov mandat predsednika, piše Insajder.loading...