“Vladu ćemo dobiti na leto… najveća misterija je MILICA ZAVETNICA”

Ponavlja se glasanje na 55 biračkih mesta, saopštila je Republička izborna komisija. Na birališta se izlazi 16. aprila. I gradska izborna komisija donela je rešenje o ispravljanju grešaka na izbornim mestima.

Printscreen

U „Uranku“ na televiziji K1 novinar Jakša Šćekić istakao je da misli da će vlada biti formirana tek na leto.

Šćekić je kazao da će spot Aleksandra Vučića u kojem izlazi iz frižidera ući u istoriju srpskih političkih spotova.

– On je uspeo da nešto negativno pretvori u pozitivno. Rezultati izbora su razočaravajući za sve osim za Vučića, ali SNS nije dobro prošao i on to zna. Nekada je SNS imao dvotrećinsku većinu i mogli su da rade šta hoće. Sada moraju da prave koaliciju, a koaliciona vlada se pravi u slučaju rata ili velike krize – smatra Šćekić.

– Udesno imamo ceo spektar stranaka, ali nemamo levo proevropski orijentisane partije. Zavetnici i Dveri su zajedno dobili manje glasova nego nekada Šešelj, ali oni su nova desnica. Nadam se da su Šešelj i taj njegov mrak konačno otišli u istoriju.

Šćekić je u „Uranku“ kazao da mu je najveća misterija Milica Đurđević Stamenkovski.

– Ne znam čiji je ona projekat, a nečiji mora biti. Mnogo novca su potrošili u kampanji i stalno je bila u medijima iako je njena stranka vanparlamentarna. Zavetnike je osnovao njen otac i veoma su bliski Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Odlično je navežbala medijski nastup, uvek govori isto i medijski je atraktivna. Neće ljudi više da slušaju Orlića, Martinovića… Uvek im je prva rečenica „Đilas je lopov“. Dajte nešto drugo, uvek je tu verbalna agresija i ljudima je toga dosta – smatra Šćekić.

Kada je reč o SPS-u, Šćekić smatra da su oni odlično prošli na izborima.

– Kad se dvoje svađaju, treći se koristi. Bolje je na izborima prošao SPS nego SNS. Ta stranka bila je na tragu da nestane. SPS bi trebalo da podigne tri spomenika: prvi Zoranu Živkoviću kada je odbio vanredne izbore, drugi Tadiću kada je napravio „istorijski sporazum“ i treći Putinu. Dačić je u javnosti bio veći branitelj srpskih nacionalnih interesa nego Vučić koji zbog svoje funkcije to nije mogao da radi. Da sam ja Ivica Dačić, otišao bih u opoziciju i na sledećim izborima imao bih 20 odsto glasova. Oni su prilepak svake vlasti – rekao je novinar Jakša Šćekić u „Uranku“.

Šćekić je istakao i da će vlada verovatno biti formirana poslednjeg dana, kada ističe rok, jer je to Vučićeva karta da odbija i odlaže pritiske pozivajući se na to da Srbija još uvek nema vladu.

– Rat u Ukrajini će se završiti kada se naprave mape na terenu. Trgovina će se rešavati oko pitanja Kosova i Metohije, Krima, Luganske i Donjecke narodne republike. Veoma je interesantna i vest koju ovde niko nije objavio, a to je da Srbija planira da kupi 12 francuskih najmodernijih vojnih aviona, uz radare, rakete i ostalo. Hrvatska dobija polovne.