Vlasti zatvorile puteve zbog OPASNOSTI OD LAVINA: Jak sneg u Nemačkoj i Austriji doveo do HAOSA U SAOBRAĆAJU (FOTO)

Jak sneg izazvao je haos u saobraćaju u delovima Nemačke i Austrije, pošto su vlasti zatvorile puteve zbog opasnosti od lavina, a otkazani su i brojni polasci aviona i vozova.

BETA

Minhenski aerodrom, drugi po veličini u Nemačkoj, saopštio je da je otkazano 120 letova, a da su brojni pomereni, dok radnici čiste piste od snega i uklanjaju led sa aviona.

Austrijska železnička kompanija OeBB saopštila je da je saobraćaj obustavljen na nekoliko linija zbog rizika od lavina.

Zbog snega visine 50 centimetara, vlasti Austrije zatvorile su puteve oko Bišofshofena, gde se ovog vikenda održava novogodišnja Turneja četiri skakaonice u skijaškim skokovima.

Vlasti Salcburga upozorile su skijaše da koriste samo zvanične staze i dodale da bi mnoge velike lavine mogle da zatrpaju puteve danas posle podne i tokom noći.

Austrijski javni servis ORF javio je da je malo selo Sent Johan evakuisano jer vlasti strahuju da bi jak vetar mogao da pokrene veliku lavinu.

Snežni pokrivač visine nekoliko centimetara formiran je rano jutros na jugu Nemačke, u Austriji i u Švajcarskoj. U tim zemljama se narednih dana očekuju znatne snežne padavine.

Zbog jakog snega, poremećaja u saobraćaju ima i na severu Grčke.