VODA KULJA KROZ BEOGRAD: Pukla cev u KRALJA MILANA, saobraćaj zatvoren, delovi centra POPLAVLJENI (FOTO)

U Ulici Kralja Milana kod broja 31 pukla je vodovodna cev prehodne noći oko 1 sat, pa je saobraćaj u toj ulici zatvoren, potvrdili su jutros agenciji Beta iz JKP-a Beogradski vodovod i kanalizacija.

BETA

Kvar je prijavljen oko 1 sat posle ponoći, a voda je zatvorena u 4 sata.

– Do kvara je došlo u ranim jutarnjim časovima, a u pitanju je stara magistralna cev, jedna od najstarijih u centru Beograda. Najveći deo kvara je u trotoaru, ali nažalost deo cevi koji će morati da se zameni u toku dana nalazi se i na kolovozu. Ekipe „Vodovoda i kanalizacije” izvodiće građevinske radove do popodnevnih časova, a po završetku tog posla JKP „Beograd-put” će uraditi završni sloj asfalta u zoni koja je oštećena – pojasnio je vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Kako su rekli u beogradskom vodovodu, u pitanju je veći kvar koji će biti saniran do 15 časova. Prema njegovim rečima, bez vode je trenutno zona Kralja Milana, od Ulice Svetozara Markovića, sa delom te ulice, do Kneza Miloša. Na terenu su već postavljene cisterne sa vodom za piće za sugrađane koji zbog ovog kvara nemaju vodu.

Zbog noćašnje poplave stale su sve trolejbuske linije, a autobuska linija 31 ide izmenjenom trasom. Beograđane do Slavije prevoze autobusi, koji tu i okreću.