VODIČ ZA DANAŠNJI PROTEST OPOZICIJE: Gde je, ko sve dolazi i KOJOM TRASOM će se kretati kolona (FOTO)

Danas će opozicione stranke održati protest na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu pod nazivom "Stop krvavim košuljama", povodom prebijanja osnivača Levice srbije i jednog od lidera SzS Borka Stefanovića.

Filozofski fakultet
Dnevno.rs/ Petar Marković

Sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu danas u 18 sati počeće protestna šetnja “Stop krvavim košuljama”. Prema najavama, biće to nenasilni građanski protest, bez stranačkih obeležja. Političari neće držati govore, dolaze na protest kao građani, a ne u funkciji lidera stranaka i pokreta.

Šetnju bi trebalo da otvore javne ličnosti, a u medijima se pominju glumci Mirjana Karanović, Branislav i Sergej Trifunović, kao i košarkaški trener Partizana Duško Vujošević.

Kolona će potom krenuti do Narodne skupštine i RTS u Takovskoj, a potom preko Svetogorske i Makedonske ulice, završiti šetnju ispred tržnog centra Staklenac.

Na skup su svoje pristalice pozvale gotovo sve opozicione poslaničke grupe u Skupštini Srbije, članice Saveza za Srbiju, kao i SDS, Nova stranka, Pokret centra, Nova Srbija, inicijativa Ne davimo Beograd. Osim nezadovoljnih građana, aktivista i studenata, učešće su najavili i Vojni Sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, Lokalni front, Građanski front…