VODITELJKA TV HAPIJA UVREDILA STUDENTE: Nakon OVE NJENE IZJAVE pljušte reakcije sa svih strana (VIDEO)

Studentski parlament Beogradskog univerziteta reagovao je povodom izjave voditeljke televizije Hepi da studenti za 1.000 dinara rade sve.

Printscreen

Parlament Univerziteta u Beogradu želi da iskaže razočarenje povodom izjave novinarke u jutarnjem programu “da bi studenti za hiljadu dinara uradili šta god” koja se danas našla na nacionalnoj frekvenciji.

Smatramo da 250.000 studenata u Republici Srbiji predstavlja temelj budućnosti naše države, a ne manje vredan deo društva.

Izjave ovog tipa mogu narušiti ugled akademske zajednice koju negujemo i nanose štetu studentima koji se vredno i naporno školuju zarad svog obrazovanja.

Ugled studenata mora ostati zaštićen, zato želimo da skrenemo pažnju na ovakav događaj i važnost podrške koju mladi ljudu zaslužuju!”, navodi se u objavi studentskog parlamenta na Instagramu.

Podsetimo, u emisiji na TV Hepi u jutarnjim satima voditeljka te televizije Aleksandra Brčić  je izgovorila sledeću rečenicu:

“Vi znate da bi studenti za hiljadu dinara uradili šta god. Svaki student će da izađe gde mu kažete, date mu hiljadu dinara, pojaviće se gde god, na Gazeli ili gde god….”

Ona je tako odgovorila prvom na listi za poslanike “Moramo“ Aleksandru Jovanoviću Ćuti, na njegovu konstataciju da su studenti izlazili na blokade širom Srbije.

Jovanović je na to odgovorio da treba da je bude sramota i da je uvredila sve studente u Srbiji.

Ubrzo nakon ove izjave voditeljke Brčić, reagovali su i brojni studenti.

Studentkinja arheologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Maša Bogović rekla je da je „tužno to što osoba koja radi na nacionalnoj frekvenciji ima tako ružno mišljenje o mladim ljudima“.

„Umesto ovakvih izjava, produktivnije bi bilo da podstakne mlade ljude na promene, jer bi mi ipak trebalo da budemo pokretači pozitivne struje“, rekla je Bogović.

„Nekorektna izjava pre svega, a posebno iz razloga što je upućena studentima, koji su nažalost tradicionalno i neretko sinonimi za siromašniji sloj društva. Siguran sam da studenti, mladi pre svega, ne zastupaju “plaćene” ideje i nametnute stavove, već one za koje smatraju da su ispravni. Uostalom, iako možda nemaju novca, studenti imaju nešto što se novcem ne može kupiti, a to je obrazovanje, mladost i budućnost“, kaže za Danas Miroslav Dešić, predsednik Studentskog parlamenta na beogradskom Fakultetu političkih nauka (FPN).