VODOM “SKIDAO” CRNU MAGIJU: Uhapšen “Vidoviti Milan”, prevario građane za VIŠE OD 3 MILIONA DINARA

tarot
pixabay.com

Milan Ž. (39) iz Smederevske Palanke sumnjiči se da je prodavao lekovitu vodu koja skida prokletstvo i crnu magiju i doveo u zabludu lakoverne koji su mu slali novac preko pošte.

 

Milan Ž. (39) iz Male Plane kod Smederevske Palanke uhapšen je zbog sumnje da je, predstavljajući se kao „beli mag“, na prevaru od građana uzeo više od tri miliona dinara.

Kako se veruje, vidoviti Milan „pomagao“ je ljudima u nevolji tako što im je prodavao „lekovitu vodu“. On je osumnjičen za krivično delo prevare, a određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Vidoviti Milan se oglašavao putem jednog časopisa, a građanima je obećavao da će im skinuti prokletstvo i crnu magiju. Osim toga, on je naivnima ukazivao da ih doktori pogrešno leče – objašnjava Kurirov izvor iz istrage.

Dao oglas

Na taj način doveo je u zabludu više desetina građana, koji su mu uplatili novac kako bi im pomogao.

Sumnja se da je 315 puta tražio od građana da mu pošalju novac preko „post net“ uplatnica, što su oni i učinili, i na taj način zaradio 3,3 miliona dinara – napominje naš sagovornik. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani, nakon isteka pritvora Milan Ž. će biti izveden pred tužioca.

Meštani Male Plane juče nisu bili raspoloženi za razgovor o svom vidovitom komšiji, osim jedne gospođe, koja je potvrdila da je čula za njega.

On tu živi sa ženom i, koliko znam, gleda u karte. Mnogi ljudi su dolazili kod njega da bi im pomogao, kažu da on dosta toga pogađa – priča meštanka Male Plane.

Gleda u karte

Međutim, naša sagovornica ističe da već duže vreme nije videla nikoga ispred njegove kuće.

Čula sam da mu je policija zabranila da gleda u karte. Nisam znala da je uhapšen. On je siromašan, nema kuče za šta da ga ujede! Sigurno nije mnogo zarađivao od toga, a nisam čula da je prodavao lekovitu vodu – objasnila je meštanka Plane.

SLIČNI SLUČAJEVI

– Mart 2017 – Novosadska policija podnela je krivičnu protiv K. A (41), poznatije kao Vidovita Katarina, zbog sumnje da je prevarila sugrađanku i uzela joj novac i nakit vredan 47.000 evra. Ona je pomagala devojci da zatrudni, a za isterivanje magije koristila je vodicu i amajlije.

– Januar 2017 – Tanja S. (43), koja se predstavljala kao Vidovita Natalija, uhapšena je zbog sumnje da je sa suprugom i sinom oštetila građane za milion dinara. Ona je govorila da može da vidi prošlost i budućnost i skine magiju.

– Oktobar 2016 – Tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je optužni predlog protiv „belog maga“ Ramadana Trajmana zbog sumnje da je prevario jednog čoveka. Trajman mu je obećao da će mu izlečiti sina tako što će „pocepati i potrgati veštice“ i tražio 24.000 dinara.