VOJNI SINDIKAT: Ministarstvom odbrane rukovodi organizovana KRIMINALNA GRUPA

 Vojni sindikat Srbije ocenio je danas da Ministarstvom odbrane rukovodi "organizovana kriminalna grupa" i da se svako ko se toj grupi suprotstavi ili ukaže na zloupotrebe biva "nemilosrdno kažnjen, šikaniran, zlostavljan i proganjan".

Beta

“Pojedinci iz ove ‘kriminalne grupe’, medju kojima su najbliži saradnici ministra, očigledno su u tesnoj vezi i sa licima koja rade u javnim tužilaštvima i sudovima, sa kojima dogovaraju kako da tužilaštvo postupi ukoliko se protiv nekog od njih podnese krivična prijava i koji ih obaveštavaju o svemu što može da ih ugrozi kao i o odlukama tužioca ili sudija”, naveo je Vojni sindikat u saopštenju.

Sindikat je naveo da često dobija informacije o kršenju propisa, zloupotrebama javnih ovlašćenja i službenog položaja i o nanošenju štete Vojsci Srbije ali da ta kršenja zakona dolaze o ministra odbrane i njegovih najbližih saradnika, zbog čega nema svrhe i opasno je da se ti podaci dostavljaju bilo kome u tom ministarstvu.

“Veliki deo informacija o zloupotrebama i kriminalnim radnjama aktuelnog menadžmenta Ministarstva odbrane, itekako je poznat vrhu VBA i Vojne policije, ali od njih i nije za očekivati da bilo šta preduzmu na zaštiti sistema odbrane, naročito ako uzmemo u obzir činjenicu da je i sam direktor VBA do te funkcije došao nezakonito”, dodaje se.

Vojni sindikat je apelovao na skupštini da hitno oformi anketni odbor koji će ispitati trenutno “katastrofalno stanje u Ministarstvu odbrane” i sve zloupotrebe koje su poslednjih godina činili najbliži saradnici aktuelnog ministra odbrane, kao i odgovornost VBA i javnih tužilaštava za nečinjenje.

“Ukoliko nekim čudom dodje do formiranja skupštinskog anketnog odbora, vrlo rado ćemo ustupiti saznanja o nezakonitim radnjama ljudi iz vrha Ministarstva odbrane”, naveo je sindikat.