Vojnici Srbije koji su krenuli U JASENOVAC vraćeni sa granice, ovo je ZVANIČNO OBJAŠNJENJE HRVATSKE

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je danas da je 11 srpskih vojnika vraćeno s hrvatske granice, jer njihov dolazak u Hrvatsku nije bio najavljen.

Beta

“Imam informacije da je jutros oko pola sedam zaustavljen kombi s 11 vojnih osoba koje su imale vojne uniforme u vozilu. Nismo imali službene najave tih osoba i na osnovu zakona o kontroli granice nisu ispunjeni uslovi za ulazak u drugu državu”, rekao je Milina novinarima u Zagrebu upitan o vraćanju srpskih vojnika koji su krenuli u Jasenovac s graničnog prelaza Bajakovo.

On je naglasio da posete treba da budu najavljene i da “postoje propisi kako se to radi”, prenela je regionalna N1 televizija.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je ranije danas da je delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obeležavanje dana Jasenovačkih novomučenika zabranjeno da uđe u Hrvatsku i poručio da bi hrvatska država za to morala da se izvini i da kaže da sa time nema ništa.

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je delegacija na vreme i po uobičajenoj proceduri prijavljena da će prisustvovati manifestaciji u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i da je na njoj trebalo da učestvuje po zvaničnom pozivu episkopa pakračko-slavonskog SPC  Jovana Ćulibrka.loading...